Tør påstå det er mer uutforsket øl der ute..

Hei hå

Fredagsklubbens tur til Dublin er avholdt (dessverre uten min deltakelse), og det er vel på tide å planlegge neste.

Har nå gått opp løpa i det landet hvor det virkelig finnes en ølkultur som fredagsklubben må ta inn over seg. Mulig det virker litt flåsete, men Guinnes er ikke alt her i verden er den erfaringen jeg nå sitter inne med. Du verden for en åpenbaring jeg hadde i helgen. Brussel er derfor herved foreslått som nytt reisemål.

Hadde en fire timers ølgjennomgang med en strålende guide i helgen. Dette landet hvor de produserer ca. 750 sorter øl har et mangfold som gir tårer i øynene – fra kirsebærøl (som jeg alltid bare har fnyst av…) til Faro og surt overgjæret øl av type Gueuze. Eller kanskje en Lambick wit beer…, eller en Westmalle dobbel eller trippel? Det siste skal du kjøpe istedet for Leffe. Leffe er i følge vår guide dårlig gjæret sukkervann, og etter en demonstrasjon av det utsagnet var det ingen i gruppa vår som var uenig. En liten link til ett godt vannhull: http://www.alamortsubite.com/

A La Mort Subite er ett mellomstort uavhengig Belgisk bryggeri hvis navn betyr en brå død… Lite dødlige varer må legges til…

Vår guide er klar for flere runder og neste gang jeg drar til Brussel så blir det en privat smaking med flere og mere obskure typer. Dessuten mente han at en tre timers guide på feltet Genever som er Belgias nasjonalsprit var helt nødvendig. For de som tror at Genever er noe nederlandske greier, så har de aldri snakket med en entusiastisk belgier :-).

Det er billig å fly dit, det er billige hoteller og det er billig og jævla mange øltyper. Dessuten er Brussel er strålende by, med mye fin og gammel arkitektur, mye kultur og noen pubber som gir tårer i øyekroken. Nevnte jeg sjokolade og ost? Ikke… men de har altså mat også..

September/oktober?

Arne